Падерборн се завърна в Бундеслигата след петгодишно отсъствие, а радостта доведе до изключително бурна радост сред играчите на тима. Физиотерапевтът Роберт Вецорке до такава степен пощуря в радостта си, че дори си събу гащите и показа задника си.

Това стана ясно от стори в „Инстаграм“, публикувано от 22-годишния защитник Лукас Бьодкер. Футболистът не уточнява името на човека, чието дупе се вижда на кадъра, но според „Билд“ това е именно Вецорке.

„Все още не мога да повярвам, че се случи. Преди две години почти бяхме в Регионаллигата, а сега съм треньор на отбор от Бундеслигата“, обяви 47-годишният треньор на Падерборн Щефен Баумгарт.

През последните години отборът му беше истински асансьор между германските футболни дивизия. През 2014 година Падерборн спечели промоция в Бундеслигата, а след само година се завърна във втора дивизия. През 2016 дойде пропадане до Трета лига. Последва 18-о място в трета дивизия, което означаваше изпадане в Регионаллигата. До това не се стигна, тъй като Мюнхен 1860 остана без лиценз за професионалния футбол и беше пратен директно в четвърта дивизия.

През април 2017 година начело на отбора беше назначен Баумгарт, който изведе Падерборн до две поредни промоции и изведе тима си до завръщане в Бундеслигата.