Попълнете търсена ключова дума или фраза

Португалия и Швейцария с нови победи в групата си (ВИДЕО)

https://blitz.bg/sport/svetoven-futbol/portugaliya-i-shveytsariya-s-novi-pobedi-v-grupata-si-video_376476.html Blitz.bg/Sport

„Кръстоносците” продължават да имат аванс от 3 точки на върха

снимка: REUTERS
1 от 1

Португалия и Швейцария продължават да се гонят в Група „В” на световните квалификации от зона Европа, записвайки поредни победи на сметката си.

Европейският шампион Португалия надви като гост Унгария с минималното 1:0 и записа седми пореден успех. Победният гол за „мореплавателите” вкара Андре Силва (48) след центриране на Кристиано Роналдо, а „маджарите” в този момент вече бяха в намален състав, след като в 30-ата минута директен червен картон получи Прискин.

В същото време Швейцария разби като гост аутсайдера Латвия с 3:0 в Рига. "Кръстоносците" стигнаха до осмата си поредна победа в групата с голове на Харис Сеферович (9), който се възползва от подаване на Лихтщайнер, Блерим Джемаили (55), който преди това в 31-ата минута бе пропуснал дузпа, и Рикардо Родригес (58-дузпа).

След тези срещи Швейцария води с 24 точки, докато португалците имат 21, а съдбата на първото място в групата най-вероятно ще се реши в директния сблъсък на 10 октомври в мача помежду им, ако преди това те не допуснат грешка. Три дни по-рано Португалия гостува на Андора, а Швейцария приема Унгария.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​

Още по темата

Коментирай

1 Коментар