Астрофизикът Стивън Хокинг остави огромно наследство за света на науката. Геният е автор на не едно и две изследвания, дали ценна информация и отговори на важни въпроси. 

Хокинг има принос и за спорта, а английските медии припомнят негово изследване в навечерието на Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 година, което е актуално и сега - месеци преди Мондиала в Русия и да отговаря на въпроса - Може ли Англия да стане световен шампион по футбол?

След задълбочена работа и изследване на детайли от футболните срещи на Световни първенства досега, Хокинг отговаря положително, но поставя условия.

Англичаните могат да стъпят на върха, ако играят в система 4-3-3, облечени са в червено, а срещите им се ръководят от европейски рефери. Хокинг отбелязва, че сметките могат да бъдат объркани от симулиращи футболисти, които заблуждават съдиите, посочвайки за пример уругваеца Луис Суарес.

Интересното е, че именно уругваецът бележи два гола за победата с 2:1 над Англия в груповата фаза, когато британците играят в бяло, а рефер е европеец.