Неизвестните около изчезването на самолета с футболиста на Кардиф Емилиано Сала се засилват. Летателният апарат изчезна от радарите при полета си над Ламанша от Франция за Уелс, като търсенето на машината и пътувалите на борда продължава.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Че в полета и вероятното му разбиване има нещо гнило, загатна бившата половинка на аржентинския футболист, която призова да бъдат разследвани хора от футболната мафия

Освен това се оказа, че пилотът, който е трябвало да вози Сала, е бил сменен непосредствено преди полета. Това стана ясно, когато обявеният за изчезнал Дейв Хердерсън публично обяви, че е жив и здрав и че не е бил на борда на самолета, а на мястото му е колегата му Дейв Айботсън.

Разследващите вече разпитаха Хендерсън за причините, поради които не се е качил в самолета, който оказва се, най-вероятно няма черна кутия, от която да бъдат получени повече сведения за очакваното му приземяване. Самолетът Piper PA-46-310P Malibu е произведен в САЩ, където подобни лекотоварни машини не са задължени да поставят черна кутия (виж повече във видеото по-долу).

Припомняме, че вчера стана ясно, че управлявалият самолета Дейв Айботсън не е бил в оптимално физическо състояние, определяйки се като "леко ръждясал" в социалните мрежи часове преди да излети.