За първи път в историята футболният свят става свидетел на толкова много обрати в Шампионската лига. Те са цели шест в елиминационната фаза! Тото, далавери, задкулисни игри? Избийте си от главата тези глупости.

Причините са други – майсторство, хладнокръвие, битка до последен дъх. Ако до преди три месеца рейтингът на най-важния клубен турнир беше висок, днес той е още по-висок, изстрелян в друга орбита. Неземна и невероятно красива.

Красива, защото се нагледахме на блестящи изпълнения, на фантастични отигравания и на обрати, които влизат в историята завинаги. Нагледахме се на гениални тактически ходове и треньорски решения, както и на „златни резерви”, които достойно заместват отсъствалите от терена звезди.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

От шестте обрата три са дело на английски отбори. Първо Манчестър Юнайтед посече ПСЖ като гост, след като беше загубил у дома с 0:2 и всичко изглеждаше предрешено. В последната минута обаче в Париж „червените дяволи” удариха именития си съперник с гол от дузпа, припомняйки ни за периода, станал известен като „Фъргитайм”.

Снощи Тотнъм стори същото с Аякс. След поражение 0:1 в Лондон и след като падаха с 0:2 в Амстердам, „шпорите” осъществиха фамозен обрат, а третият гол на Лукас Моура беше реализиран пак на финалната права – в последните секунди.

Черешката на тортата бе във вторник вечерта, когато Ливърпул, без три от звездите си Салах, Фирмино и Кейта, извърши подвиг за милиони, разбивайки Барселона с 4:0.

Английската доминация в Шампионската лига е факт и ненапразно английски ще бъде и финалът на 1 юни в Мадрид.
ЯСЕН ЯВОРОВ/БЛИЦ СПОРТ

Шестте обрата в Шампионската лига пролет 2019:
1/8-финал:

Атлетико (Мадрид) - Ювентус 2:0
реванш: Ювентус - Атлетико 3:0

Аякс - Реал (Мадрид) 1:2
реванш: Реал - Аякс 1:4

Рома - Порто 2:1
реванш: Порто - Рома 3:1 след прод.

Манчестър Юнайтед - ПСЖ 0:2
реванш: ПСЖ - Манчестър Юнайтед 1:3

1/2-финали:
Барселона - Ливърпул 3:0
реванш: Ливърпул - Барселона 4:0

Тотнъм - Аякс 0:1
реванш: Аякс - Тотнъм 2:3
ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ