Клаудиу Писаро с всяко реализирано попадение чупи рекорди за най-възрастен голмайстор в професионалните турнири в Германия. 40-годишният перуанец снощи влезе като резерва и вкара два гола за Вердер при победата с 6:1 над петодивизионния Атлас (Делменхорст) за Купата.

Така Писаро счупи нов рекорд в германския футбол. Той стана най-възрастният автор на две попадения в един мач за Купата. Нападателят, който вече обяви, че играе последния си сезон като футболист, обаче е далеч от рекорда за най-възрастен реализатор в среща от турнира.

На първо място по този показател е Карл Ламбертин, който е на 44 години и 164 дни, когато се разписва за Фрехен при загубата с 1:3 от Бундер в мач от втория кръг на Купата на Германия на 4 октомври 1980 г.

„Не съм го чувал, но явно е имал доста дълга кариера“, коментира Писаро, след като научи от медиите името на рекордьора.

Роденият на 22 април 1936 година Ламбертин играе в германските дивизии до 50-ата си годишнина. В периода 1972-86 г. е част от Фрехен, а преди това в продължение на четири години играе за Фортуна (Кьолн).

Върхът в кариерата му е сезон 1958/59, когато е част от Борусия (Мьонхенгладбах). По това време той печели повече пари от работата си като фотограф и затова не хвърля големи усилия, за да се задържи в професионалния футбол.