Франция разби Холандия с 4:0 на „Стад дьо Франс” в световна квалификация от Група „А” на зона Европа. По същото време България надви Швеция с 3:2 и изпревари „лалетата” на второто място във временното класиране на групата.  

„Петлите” имаха инициативата от самото начало и Антоан Гризман (14) ги изведе напред в резултата след добро взаимодействие с Оливие Жиру. До края на полувремето играчите на Дидие Дешан не създадоха други чисти положения за гол, а и „лалетата” нямаха отговор на полученото попадение.

След почивката в 56-ата и 62-ата минута Кевин Строотман си изкара два жълти картона и Холандия остана в намален състав. Домакините се възползваха от численото си превъзходство и с два гола на Тома Лемар (73, 88) направиха разликата класическа, а преминалият от Монако в ПСЖ Килиан Мбапе (90+1) оформи крайния резултат.

Така Франция поведе във временното класиране на групата с 16 точки и има аванс от 3 пред Швеция. Холандия остана на четвърто място с 10 точки и на 2 зад България, заемаща трета позиция.

В следващия кръг Холандия приема България, а Франция посреща тима на Люксембург, който днес надви Беларус с 1:0 след гол на Да Мота (60) и записа първа победа в групата. Люксембург остава последен с 4 точки, а Беларус е на пета позиция с 5 точки и в неделя е домакин на Швеция.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​