ПСЖ срази с 4:1 Рен като гост в среща от 18-ия кръг на френската Лига 1. Това бе втори пореден успех на парижани, след който те имат 47 точки на върха във временното класиране. За справка вторият Монако е с 38.

Срещата днес на "Руажон Парк" донесе много емоции на зрителите. Освен петте гола, те видяха два червени картона, пропусната дузпа и... костенурки нинджа. Фенове на ПСЖ нахлуха на терена маскирани по този начин и поздравиха автора на втория гол в мача Килиан Мбапе, който според мнозина прилича на един от героите във филмчето - Донатело.

Иначе Неймар изведе гостите напред в резултата още в 4-ата минута, а 13 по-късно Мбапе удвои. След почивката Мубеле намали, но ситуацията за Рен се усложни в 63-ата минута, когато Андре бе изгонен с втори жълт картон. Малко по-късно Кавани вкара за 3:1, а крайният резултат беше оформен от Неймар в 76-ата минута.

В самия край на мача Кимпембе извърши нарушение в наказателното поле на ПСЖ и реферът отсъди дузпа. За нарушението бранителят получи втори жълт картон и бе изгонен. Домакините обаче не съумяха да намалят разликата, тъй като Хазри пропусна от бялата точка.

След тази загуба Рен е 6-и с 25 точки.