Уволненият от кипърския гранд Омония Ивайло Петев проговори за скандала, който се разрази в страната след интервюто му в БЛИЦ. В него бившият наставник на българския национален отбор намекна за симулативна игра в тима си, за което е информирал клубното ръководство, но без последствия.

На специална пресконференция, приключила преди минути, треньорът излезе пред медиите, за да внесе яснота около скандала, след който българинът бе обвинен, че петни името на клуба.

От името на Петев говори адвокатът му, който обясни, че клиентът му е направил нужното и е дал показания в полицията по повод обвиненията в уронване на имиджа на клуба и допълни, че думите на треньора в интервюто пред БЛИЦ не са коректно преведени в кипърските издания.

"Нека смекчим тона за доброто на Омония. Нека играчите се концентрират върху представянето си на терена, а останалите да се обединят, за да намерят решение на проблемите на клуба. Има заведени дела, които не бихме искали да коментираме, защото трябва да се решат в съда. Г-н Петев уважава историята на Омония и иска да запази добрия тон, но това не значи, че проявява слабост. Ще има нови изявления, само ако е необходимо", коментира адвокатът и допълни, че ще бъдат предприети съдебни действия срещу всеки, който се опитва на навреди на професионалния му имидж.