Айнтрахт (Франкфурт) е аут от турнира за Купата на Германия. Елитният тим загуби от Ерцгебирге (Ауе) с 0:1 като гост в мач от 1/16-финалите и напусна надпреварата.

Единственото попадение заби Макс Вегнер в 74-ата минута. Както е известно, Павел Дочев е старши треньор на тима от Ауе. Това е поредният елитен скалп, който той взима начело на тим от по-долните дивизии. В минали години българският специалист начело на Падерборн елиминира Хамбургер от Купата на Германия, а през 2012 г. с Пройсен (Мюнстер) изхвърли и Вердер от турнира.

Мюнхен 1860 обърна Майнц 05 до 2:1 като гост и се класира за осминафиналите. Гостите поведоха  рано с автогол на Шиндлер, преди Пиер Бенгтсон да бъде изгонен с директен червен картон малко преди почивката. Гостите стигнаха до победата след попадения на Щефан Мугоса и на резервата Рубин Окотие.
 
Нюрнберг разгроми Фортуна с 5:1 след голове на Бургщалер (10), Бееренс (17), Фюлкруг (42), Лейболд (43) и Блум (69), а почетното попадение за гостите отбеляза Демирбай (71).


Останалите мачове тази вечер:

Майнц - Мюнхен 1860 1:2
Нюрнберг - Фортуна (Дюселдорф) 5:1
ФШФ Франкфурт - Херта
Бохум - Кайзерслаутерн
Дармщад - Хановер
Волфсбург - Байерн
Унтерхахинг - РБ Лайпциг