Георги Христов вкара втория си гол само в рамките на няколко дни, но отборът му Тампа Бей Роудис завърши наравно 1:1 като гост на Атланта Силвърбекс. През седмицата, в отложен двубой от Северно-американската сокър лига (НАСЛ), българският нападател бе точен във вратата на Минесота Юнайтед. Лидерът обаче обърна развоя на двубоя и се наложи с 3:2 във Флорида.

Тази нощ Христов отново откри резултата. Той се разписа на полупразна врата в 38-ата минута, след като вратарят на домакините изби право в краката му удар на Лусиано Олуин. За пловдивчанина това бе девети гол от началото на сезона, втори в рамките на няколко дни и трети в последните пет мача.

"Изглежда Георги се намира в сериозна форма в момента. Винаги работи много на терена и усилията му днес бяха възнаградени с гол", заяви пък треньорът Рики Хил след срещата от 25-ия кръг на редовния сезон.

Гостите обаче бяха лишени от трите точки, защото в 54-ата минута Чавес се възползва от пас на Шака Бангура за 1:1. Георги Христов бе близо отново да се разпише, но не намери очертанията на вратата четвърт час преди края на редовното време. Освен попадението и престоят му на терена през целия двубой, българският нападател получи и жълт картон.

В следващия кръг, на 25 октомври, е БГ дербито на НАСЛ. Роудис гостува на Ню Йорк Космос, където играе Стефан Димитров. В класирането на второто по сила първенство в САЩ Тампа Бей заема седмото място с 28 точки. Атланта Силвърбекс, новият член на МЛС от 2017 година, е последен с 23 т.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ