Отборът на Нант постигна победа с 3:2 при домакинството си на Олимпик Марсилия във вълнуващ двубой от 16-ия кръг на Лига 1. До почивката двата тима си бяха отбелязали общо четири гола, а Габриел Бошилия (63’) донесе трите точки на “канарчетата”, които губеха с 1:2 до 45-ата минута.

Головата фиеста през първата част започна в 28-ата минута, когато Морган Сансон откри резултата за гостите, след като Лукас Окампос му достави топката на точката за дузпа. Две по-късно обаче Емилиано Сала изравни с глава след центриране на Абдулайе Туре. В 36-ата минута футболист на домакините игра с ръка в наказателното си поле и главният рефер отсъди дузпа. Флориан Товен я превърна в гол с мощен удар под напречната греда. В добавеното време Туре възстанови равенството с изстрел от дъгата на наказателното поле. 

Единственото попадение през второто полувреме се оказа и победно за тима на Нант. В 63-ата минута Лукас Лима намери с подаването си Бошилия на далечната греда и той прати топката в мрежата за успеха на своя отбор.

С победата днес Нант прекъсна серията си от три мача без успех и събира 20 точки на 12-ото място в подреждането на Лига 1. Марсилия не се възползва от грешките на Монпелие и Лион и остава на 5-а позиция с 26 пункта.

По същото време отборът Рен изненада Лион и го победи с 2:0 като гост в мач от междинния 16-и кръг на Лига 1. Бретанците се съвзеха по най-добрия начин след тежката загуба с 1:4 като домакин от Страсбург, което коства и поста на вече бившия старши треньор Сабри Ламуши. Новият наставник Жюлиен Стефан пък започна по отличен начин кариерата си начело на тима. 

Рен нанесе удара си в рамките на две минути в края на първото полувреме. Хатем Бен Арфа откри с чудесен и изключително прецизен далечен удар, след като първо се бе освободил от няколко защитника, а след това Жордан Сиебатчо удвои, след като засече пас по земя на Исмаила Сар. 

През втората част Лион наложи натиск, който обаче не бе материализиран по никакъв начин. Набил Фекир и Усем Ауар бе най-близо до намаляване на резултата, но така и не се стигна до гол. 

По този начин Лион отстъпи втората си позиция в класирането и вече е четвърти. “Хлапетата” са с 28 точки. Рен пък се съвзе след три поредни мача без победа и вече е 13-и с 20 точки.

Ето останалите резултати от френската Лига 1:

Дижон - Гингам 2:1, Каен - Ним 1:2, Реймс - Тулуза 0:1, Бордо - Сент Етиен 3:2.

В момента играят отборите на Страсбург и ПСЖ.