Хърватският Осиек поднесе най-голямата изненада в първите срещи от третия квалификационен кръг в Лига Европа. Тимът би ПСВ Айндховен с 1:0 като гост. 

Единственият гол в мача падна в 57-ата минута от дузпа. Точен беше капитанът на гостите Борна Баришич. Реваншът е след седмица, като ПСВ ще трябва да гони победа с два гола разлика, за да се класира напред. 

В същото време Фенербахче постигна ценна победа с 2:1 като гост на Щурм (Грац). Домакините поведоха още в 10-ата минута, когато Торстен Рьохтер напредна отляво и подаде по земя в наказателното поле, където Щефан Хайрлендер с бомбен шут от движение отбеляза за 1:0.

Фенербахче обаче бързо обърна нещата в своя полза. В 29-ата минута Алпер Потук направи страхотен пробив до аутлинията и центрира остро във вратарското поле, където топката срещна крака на Дарио Маресич и влезе във вратата на домакините за 1:1.

В 35-ата минута след центриране от корнер Роман Нойщедтер с глава се извиси и отбеляза за 1:2, като това се оказа и победният гол за гостите.