Българският нападател Алекс Колев спечели Суперкупата на Полша, след като Арка (Гдиня) надви на финала гранда Легия Варшава с 3:2. Легия е шампион и носител на купата на Полша, а Арка игра финал в турнира за Купата. Заради дубъла на Легия – Арка, участва във финала за Суперкупата.

Колев игра цял мач на много добро ниво и бе с основен принос за престижния успех. Андрий Богданов от Арка си вкара автогол и даде преднина на Легия още във 2-ата минута. Зарандиа изравни за Арка в 20-ата минута. Филипс даде преднина на Легия с попадение в 30-ата минута. Осем по-късно Богданов този път реализира в правилната врата и изравни за 2:2. Михал Жанота оформи крайното 3:2 в добавеното време на първото полувреме.

Арка печели Суперкупата на Полша за втора поредна година, като любопитното е, че и миналото лято победи Легия, но след изпълнение на дузпи. Миналата година обаче Арка спечели купата на Полша. Клубът има четири трофея в историята си, като само за последните две години са три от тях – купата и суперкупата (2017) и суперкупата (2018). През 1979 година Арка също триумфира с купата на страната.