Ливърпул и Барселона тази вечер ще определят първия финалист на настоящия сезон на Шампионската лига. Мърсисайдци имат трудната задача да заличат пасив от три гола, след като паднаха 0:3 в първата среща.

Задачата на „червените“ се усложнява от контузиите на двама много важни играчи за тима на Юрген Клоп. Мохамед Салах и Роберто Фирмино пропускат реванша. Мнозина твърдят, че публиката на мърсисайдци на „Анфилд“ може да се окаже скрит коз за тима на Юрген Клоп. Магията на легендарния стадион на Ливърпул и страстта на феновете от трибуната „Коп“ са световноизвестни, но за да се възползва от тях, английският клуб не трябва да допуска ранен гол.

Предвид аванса си от първия мач Барселона е фаворит. Мнозина считат, че ключов за крайния изход от днешния мач ще бъде дуелът между вратаря на каталунците Марк-Андре тер Стеген и Садио Мане, който се очаква да води атаката на Ливърпул заедно с Дивок Ориги и Джердан Шакири. Още повече, че най-вероятно домакините ще атакуват от първата минута на мача.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Liverpool FCЛИВЪРПУЛ – БАРСЕЛОНАFC Barcelona
(в първия мач 0:3)

Днес от 22:00 часа по MAX Sport 3
Ливърпул, „Анфилд“
Съдия: Джюнейт Чакър (Турция)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Милнър, Фабиньо, Хендерсън, Мане, Шакири,  Ориги
Контузени: Фирмино, Кейта, Лалана, Салах
Под въпрос: няма
Наказани: няма

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Роберто, Ракитич, Бускетс, Видал, Суарес, Меси
Контузени: Дембеле, Рафиня
Под въпрос: няма
Наказани: няма

Баланс: 9 мача, 3 победи за Ливърпул, 3 равенства, 3 победи за Барселона, г.р. 9:6 за Барселона

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Ливърпул няма загуба у дома през този сезон, като в десет мача записа осем победи и две равенства.
* „Червените“ са излизали краен победител в седем от осемте случая, в които са домакин на реванша от елиминационен кръг на Шампионската лига, включително последните шест пъти.
* Мърсисайдци осем пъти продължават и два пъти отпадат в сблъсъците с испански отбори на директна елиминация.
* Ливърпул записа само пет победи в 17-те си домакинства на испански съперници на „Анфилд“ - седем равенства и пет поражения.
* „Червените“ са спечелили 13 от 27-те случая, в които загубиха като гост в първия мач от елиминационна фаза на евротурнирите. Те обаче отпаднаха и двата пъти, в които отстъпиха навън с 0:3 - през сезон 1996/97 на КНК от ПСЖ и през следващия сезон на Купата на УЕФА от Страсбург. Любопитното е, че и двата пъти Ливърпул бие с 2:0 на реванша.
* Тимът от „Анфилд“ до момента четири пъти е решавал мачовете си в Европа след дузпи, като три пъти излиза краен победител и един път губи.
* Три от общо осем отпадания на Барселона на полуфиналите на КЕШ/Шампионската лига са от английски отбори.
* Каталунците загубиха последните си три гостувания на полуфинал в турнира.
* „Блаугранас“ отпаднаха в осем от 12-те случая от елиминациите на евротурнирите, в които бяха гост на реванша.
* Барса излезе краен победител в 15 от 25-те си срещи с английски съперници на разменено гостуване в елиминационна фаза.
* Барселона спечели двете си гостувания в Англия през този сезон – 4:2 срещу Тотнъм и 1:0 над Манчестър Юнайтед.
* Каталунците са продължавали напред в 38 от 42-та случая, в които печелят първия мач у дома в елиминационен кръг на евротурнирите. Трябва да се отбележи, че преди година Барса изтърва аванс от три гола след домакински успех и отпадна от Рома след 4:1 на "Камп Ноу" и 0:3 на "Олимпико".
* „Блаугранас“ шест пъти са изпълнявали дузпи в Европа и пет пъти са излизали краен победител. Единствената загуба е на финала на КЕШ през 1986 г. срещу Стяуа.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19