БНТ придоби изключителните правата за телевизионно излъчване на Европейското първенство по футбол през 2020 г. От 12 юни до 12 юли 2020 г. българските зрители ще имат възможност да гледат срещите от 16-ото първенство на Стария континент. 

Както е известно, домакини ще бъдат 12 европейски града, а полуфиналите и финалът ще се играят на легендарния лондонски стадион  „Уембли“.

Осминафиналите ще се проведат в Копенхаген, Букурещ, Амстердам, Дъблин, Билбао, Будапеща, Глазгоу и Лондон, а четвъртфиналите ще приемат Мюнхен, Баку, Санкт Петербург и Рим. Първият мач на Европейското първенство през 2020 година ще се играе на „Стадио Олимпико“ в италианската столица.

24-те отбора-участници на Евро 2020 ще станат ясни в предстоящите квалификации, които започват през март тази година. БНТ ще излъчи най-интересните мачове и всички срещи на българския национален отбор. Тимът на Петър Хубчев ще спори с Англия, Чехия, Черна гора и Косово за място на шампионата.

Идеята „ЕВРО за Европа“ за организиране на Европейското футболно първенство в множество държави е на бившия президент на УЕФА Мишел Платини, който я определи като „романтично събитие“ в чест на 60-ата годишнина на европейските футболни първенства.

Европейското първенство е най-значимото футболно състезание на континента и БНТ продължава традицията да предава мачовете от шампионата на територията на България.