Авторитетното американско списание „Форбс“ направи поредната класация за богатство. Този път беше определен най-скъпият спортен клуб. Според обновения рейтинг, публикуван на сайта на изданието, това е тимът по американски футбол Далас Каубойс. Клубът е оценен на 4,8 милиарда долара и за трета поредна година е №1 в листата. За последната година стойността на „каубоите“ е нараснала с 14%.

На второ място е английският Манчестър Юнайтед, чиято цена е определена на 4,123 милиарда. Това прави от „червените дяволи“ най-скъпият клуб по традиционния футбол в света. Трети се нарежда Реал (Мадрид) с 4,09 млрд., а четвърти е Барселона с 4,064.

Бейзболният Ню Йорк Янкис за една година се срива от второ на пето място, а настоящата му цена е точно 4 милиарда долара. Шести е клубът по американски футбол Ню Инглънд Пейтриътс – 3,7 милиарда. След това се нарежда Ню Йорк Никс от НБА с 3,6 млрд.

На осмо място е поставен баскетболният Лос Анджелис Лейкърс с 3,3 милиарда долара. На същата сума е оценен деветият Ню Йорк Джайънс от НФЛ. Топ 10 оформя шампионът на НБА Голдън Стейт Уориърс с 3,1 милиада.

В Топ 50 на най-скъпите спортни клубове в света има 29 представители на лигата по американски футбол (НФЛ), а осем са от НБА. Футболът има седем представители – Манчестър Юнайтед, Реал (Мадрид), Барселона, Байерн, Манчестър Сити, Арсенал и Челси. С шест клуба е представена Висшата лига по бейзбол (МЛБ).