Четирикратният световен шампион Германия завърши 1:1 със Сърбия в приятелска среща, която се игра на стадион „Фолксваген Арена“ във Волфсбург. Мачът бе генерална репетиция и за двата тима преди старта им в квалификациите за Евро 2020.

Селекционерът на Бундестима Йоахим Льов изхвърли световните шампиони от 2014 година в Бразилия  Матс Хумелс, Жером Боатенг и Томас Мюлер. Специалистът повика на тяхно място трима дебютанти - Лукас Клостерман (Херта) и Никлас Щарк (РБ Лайпциг) и халфа Максимилиан Егещайн (Вердер), и обеща да изгради млад и агресивен отбор. Само първият от тримата нови играчи дебютира като титуляр, а обновеният тим не впечатли и не победи.

Германците имаха превъзходство при владеенето на топката, но още в 12-ата минута изоставаха в резултата, след като голмайсторът на Айнтрахт (Франкфурт) Лука Йович се разписа за 0:1 след пас на Максимович.

На полувремето играчите на Льов бяха освиркани за слабата им игра, но все пак те успяха да изравнят след почивката в 69-ата минута, когато Леон Горетцка се разписа след асистенция на Марко Ройс. До края на мача домакините не стигнаха до победно попадение. В добавеното време Милан Павков от гостите бе изгонен с директен червен картон за груб фаул срещу Лерой Сане от Манчестър Сити.

Както е известно, Германия претърпя пълен крах на Мондиал 2018 в Русия с отпадане още в груповата фаза, а след това изпадна от Лига „А“ на турнира Лига на нациите.

Бундестимът стартира европейските квалификации с гостуване на Холандия в неделя, а Сърбия ще има визита на европейския шампион Португалия в понеделник.