Бившият шотландски национал Гари Макалистър беше нападнат неочаквано от злосторник в центъра на Лийдс в нощта на събота срещу неделя, пише „Сън“. Ексфутболистът на Лестър, Лийдс, Ковънтри и Ливърпул е бил откаран в болница, а вече се възстановява у дома си.

Ужасният инцидент се е случил, докато Макалистър чакал такси заедно със съпругата си. Тогава неизвестен мъж го нападнал и с един удар повалил на земята. Извиканата полиция само придружила футболната легенда до болницата, където са му направени 10 шева.

„Гари прекара съботния ден на „Анфилд“, където гледа легендите на Ливърпул срещу тези на Милан. След това се прибра в Лийдс и изведе съпругата си Хейли на вечеря. Докато чакали такси да се приберат, станало нападението. Хейли се опитала да задържи побойника, но не е успяла. Получила е наранявания по китките“, коментира близък до семейството пред „Сън“.

„Самият Гари е бил в болницата от 3:00 часа през нощта до обяд. Лицето му е обезобразено. Направени са му около 10 шева на горната устна. Нападението не е било провокирано. Лудост. Напоследък виждаме фенове да нахлуват на терена и да удрят играчите, а сега истинска легенда е нападната в центъра на града“, допълва източникът.