Ново любопитно разкритие направиха следователите за трагедията с футболиста Емилиано Сала миналия месец и по точно за падналия над Ламанша самолет, превозващ аржентинеца след трансфера му от Нант в Кардиф. Оказва се, че летателната машина не е била лицензирана за търговски цели от властите. В първоначалния доклад е написано, че разследващите катастрофата не са установили дали това може да се класифицира като частен полет и при това положение правилата за търговските полети не са приложими.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Както е известно, самолетът с един двигател, регистриран в САЩ, падна във водите на Ламанша по време на полета миналия месец от Нант до Уелс, след като Сала трябваше да се присъедини към тима от английската Висша лига Кардиф. Тялото на аржентинския футболист беше открито в останките на морското дъно две седмици след трагичния инцидент, но тялото на пилота все още не е намерено.

„Смята се, че документите на пилота и бордовия дневник са изгубени, така че лицензите му и тяхната валидност, както и степента на последното му летене все още не са определени", се казва в доклада на разследващите самолетната катастрофа.