Нова Зеландия направи домакинско нулево равенство с Перу в интеконтинентален плейоф за класиране на Мондиал 2018. На стадиона в Уелингтън и двата отбора не успяха да стигнат до много чисти голови положения.

Перу имаше по-добрите възможности в началото на мача, но усилията на защитата на домакините и на вратаря Стефан Маринович се оказаха достатъчни за тяхното предотвратяване. В седмата минута Джеферсон Фарфат пусна топката покрай стража на „кивитата“, но Маринович успя да я настигне и изчисти пред голлинията.

В средата на първото полувреме домакините започнаха да хвърлят око към противниковата врата и стигнаха до няколко опасни центрирания, а Коста Барбарусес стреля опасно встрани от рамката на Педро Гайесе. Головата немощ на двата отбора в предни позиции може да се обясни с отсъствието на контузения Крис Ууд и наказания заради допинг Хосе Паоло Гереро.

Второто полувреме започна също като първото – с предимство за Перу. Маринович направи две поредни спасявания в рамките на две минути. Първото беше при удар с глава на Алдо Корсо, а второто след далечен изстрел на Едисон Флорес.

В 67-ата минута положението за домакините се усложни заради контузията на защитника Томи Смит. През голяма част от второто полувреме битката беше в средата на терена, а Нова Зелнадия стигна до опасен удар едва седем минути преди края, когато Барбарусес стреля неточно. Малко след това и Раян Томас не уцели вратата на гостите. В края на мача и Педро Акино се отличи с неточен удар за Перу.

Реваншът е на 16 ноември (четвъртък) на „Естадио Насионал“ в Лима. Срещата ще започне от 4:15 часа българско време.