Проблемите за футболната звезда Кристиано Роналдо нямат край. Футболистът е обвиняем по дело за изнасилване на американска гражданка през 2009 година, а делото му вече е възобновено.

Адвокат разкри, че Кристиано скоро може да бъде посетен от служители на полицията, тъй като от американската съдебна система могат да поискат екстрадирането му.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Съдебната практика е такава, че властите в САЩ имат правомощия да поискат екстрадирането му, но при условие, че той не се намира в собствената си страна. Ако Кристиано е в Португалия, няма проблем. Ако обаче е в Италия, където живее е работи, може да бъде задържан с международна заповед за арест. Всичко зависи от това на какъв етап е обвинението срещу него", коментира адвокат Емилио Кортес.

Той допълни, че самото извънсъдебно споразумение и опитът на Роналдо да скрие провинението си също е проблем в САЩ за разлика от съдебната практика в Европа.

Припомняме, че към момента най-сериозното доказателство на обвинението срещу Роналдо е документ, с който португалецът изисква от обвинилата го сега в изнасилване да си мълчи за случая и й плаща 375 хиляди долара за това.