Ница срази у дома Гинган с 2:0 в среща от третия кръг на френската Лига 1 и записа първа победа за сезона. Попаденията паднаха в края на първата и началото на втората част - Аласан Плеа (45) и Реми Валтер (47). Дебют за “орлетата” направи холандецът Уесли Снайдер, който пристигна от Галатасарай. След този резултат и двата тима имат по три точки актива си.

След двете поредни загуби воденият от Клаудио Раниери Нант също регистрира първи успех за сезона, след като спечели с 1:0 при визитата си на Троа. „Канарчетата” играха с човек по-малко повече от час, след като Шидозие Авазием бе изгонен още в 34-ата минута. Все пак те се мотивираха и още повече и вкараха чрез Емилиано Сала (81). Троа пък допусна първа загуба след победа и равенство в началото на кампанията.

Монпелие и Страсбург завършиха наравно 1:1 след голове на Идрис Саади (24) за гостите и Даниел Конгре (72) за домакините.

Рен и Дижон също завършиха наравно - 2:2. Фирмин Ндомбе Мубеле (14, 46) вкара два гола за домакините, но с попадения на Чанг-Хоон Квон (51) и Жулио Таварес (90+2) гостите стигнаха до точката.

Сент Етиен пък записа трета поредна победа от началото на сезона и продължава без грешка с пълен актив. “Зелените” сразиха гостуващия Амиен с 3:0 и събраха 9 точки, колкото има и лидерът Монако, който е с по-добра голова разлика. Играчите на Оскар Гарсия поведоха с две попадения от дузпи през първата част - Жонатан Бамба (13-дузпа) и Брайън Дабо (40-дузпа). След почивката Дабо 66) оформи и крайния резултат. Сент Етиен все още не е допуснал гол във вратата си и има голова разлика 5:0. Амиен все още не е спечелил дори точка и няма реализиран гол, а е инкасирал седем попадения.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ФРЕНСКАТА ЛИГА 1 - ТУК!