Най-скъпият футболист в историята на футбола Неймар е започнал преговори с настоящия си клуб ПСЖ за нов договор. Това разкри бащата на бразилския национал Неймар-старши, който коментира шансовете за трансфер на сина му в друг тим.

„Шансовете за напускането на Неймар на ПСЖ не са много големи, защото той има договор за още три години, а вече започнахме преговори за неговото подновяване“, сподели Неймар-старши пред UOL Esporte.

„Неймар е обект на спекулации от 17-годишен, когато дебютира в професионалния футбол. Той е направил само два трансфера, но слуховете около него се въртят непрекъснато за тези десет години. Името на Неймар се споменава във всеки трансферен прозорец като вариант за подсилване на някой от топ клубовете. Но това не значи, че ще премине в един или друг отбор", добави бащата на бразилския нападател, чието име е най-често свързвано с бившия му клуб Барселона, Реа (Мадрид) и Манчестър Юнайтед.

27-годишният футболист лекува травма на ходилото, а през този сезон е вкарал 20 гола и е подал за още 11 попадения в 23 мача за френския шампион. Очаква се Неймар да се върне в игра след средата на април.