Най-скъпият футболист в историята Неймар ще се завърне в ПСЖ, въпреки че открито обяви желанието си за напускане на френския шампион и връщане в Барселона. Очаква се бразилският нападател да бъде в Париж още в неделя вечер, а в понеделник да бъде на тренировъчната база на тима, информират медиите в родината му, Франция и Испания.

Парижани очакваха звездата си на 8 юли, но бразилецът първи обяви, че е контузен и освен това има седмица повече за почивка, след като получи повиквателна за националния отбор на родината си. Той не игра за „Селесао“ в домашния турнир Копа Америка, на който съотборниците му триумфираха с титлата.

Неймар ще пътува с частен самолет до френската столица, а в понеделник си е насрочил две важни срещи - първата с треньора Томас Тухел и втората със спортния директор Леонардо, а след тях се очаква да има окончателна яснота за бъдещето му.

Както е известно, Барселона иска да си върне Неймар. Каталунците обаче не са склонни да платят 200 милиона евро, колкото искат парижани, платили за бразилеца рекордните в историята на футбола 222 милиона евро през лятото на 2017 година.