Най-скъпият футболист в света Неймар беше оценен с перфектна „десетка“ от престижното френско спортно издание „Екип“ за играта си и четирите гола при победата с 8:0 над Дижон в мач от 21 кръг на Лига 1. Преди бразилеца авторитетният всекидневник беше поставял „десетка“ само на седем други играчи.

Само една от тези перфектни оценки е била дадена на друг футболист в Лига 1. Това също е бразилец и той е слабо популярен. Става дума за Карлос Едуардо (на снимката вдясно), който през 2014 година вкарва пет гола за Ница при победата със 7:2 над Гинган. По това време халфът играе за „орлетата“ от лазурния бряг под наем от Порто, а в момента е част от саудитския Ал Хилал.

Другите „десетки“ са давани на футболисти за изявите им на различни други турнири. Две от тези оценки са поставяни на Лионел Меси. Едната е за четирите му гола при победата с 4:1 над Арсенал в Шампионската лига през 2010 година. Другата е за петте му попадения срещу Байер (Леверкузен) две години по-късно.

Руският национал Олег Саленко е оценен с 10 заради петте си гола срещу Камерун на Мондиал'94. Роберт Левандовски получава перфектната оценка, когато на полуфинала на Шампионската лига срещу Реал (Мадрид) вкарва четири гола за Борусия (Дортмунд).

„Десетката“ на Франк Созе е дадена за двата му гола във вратата на Гърция на финала на европейското първенство до 21 години през 1988 година. „Петлите“ бият с 3:0, а за изявите си на вратата Бруно Мартини също получава перфектната оценка.

Още един вратар получава 10 от „Екип“. Това е Ларс Виндфелд. През 1997 година в мач от Купата на УЕФА той се представя страхотно за Орхус, който отстранява Нант след успех с 1:0.