Реал (Мадрид) реши да заложи на бъдещето с привличането на халфа Брахим Диас от Манчестър Сити. Световният и европейски клубен шампион обвърза 19-годишния талант не само с договор за шест години и половина (до лятото на 2025 година), но и с огромна освобождаваща клауза, съобщава „Ас“.

Според контракта младокът може да напусне Реал, ако някой друг клуб е готов да плати за него невероятните 750 милиона евро. Това пари Брахим Диас по-скъп дори от голмайстора на Барселона Лионел Меси, който има освобождаваща клауза за 700 милиона евро.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Брахим Диас струва повече и от новите си съотборници Иско и Марко Асенсио. И двамата продължиха договорите си в края на 2017 година, а освобождаващата клауза в тях е същата като на Меси при каталунците.

Припомняме, че Реал плати на Манчестър Сити 15 милиона евро с бонусите за родения в Малага футболист с марокански корени и го представи официално в понеделник. Под ръководството на Хосеп Гуардиола при „гражданите“ Диас не получи шанс за изява нито във Висшата лига, нито в Шампионската лига, а игра три пъти в Купата на Лигата и вкара 2 гола.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19