Един от английските грандове Тотнъм до момента е изиграл само четири мача на новия си стадион, но приходите от тези срещи надхвърлят всякакви очаквания и прогнози.

Оказва се, че „шпорите“ печелят по умопомрачителните 800 000 паунда от всеки двубой на стадиона си. За сравнение, досегашният лидер в подобна класация беше Манчестър Сити със 150 000 паунда. Това само показва, че в Северен Лондон демонстрират ново ниво на използването на дома си с цел привличане на парични потоци.

Това се дължи на огромния брой барове, ресторанти, павилиони и фен магазини, които са разположени в съоръжението, изградено на мястото на стария „Уайт Харт Лейн“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Ако тези приходи, бъдат умножени по 19 домакински мача от Висшата лига и три срещи от групите на Шампионската лига, това води до печалба от 17,6 милиона паунда за един сезон. Сумата е достатъчна, за да се покрие годишната заплата на звездата на тима Хари Кейн.

В Тотнъм очакват удвояване на приходите от използването на стадиона, тъй като за следващия сезон ще бъде пусната в експлоатация специална платформа върху северната трибуна. Тя ще бъде използвана за показване на уникални гледки, както и за нощен клуб. Това означава, че „шпорите“ ще имат собствена дискотека.

Освен това новото домашно съоръжение на клуба ще приема мачове по американски футбол от НФЛ, концерти и други масови събития. Има вероятност на стадиона да се провеждат и срещи по ръгби.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019