Изглежда невероятно, но Англия и Германия демонстрираха обединение във футбола, което малцина биха счели за възможно. Особено, когато става дума за фенове. Вчера обаче на Острова и в Бундеслигата имаше протест срещу комерсиализацията на Краля на спортовете.

По време на 1/8-финала за ФА Къп между Манчестър Юнайтед и Челси (2:0) привържениците на „червените дяволи“ излязоха с официално недоволство срещу мачовете в понеделник. На трибуните на „Стамфорд Бридж“ се появи знаме с надпис: „Къде е магията на ФА Къп? Продадена на телевизията заради пари и мачове в понеделник.“

Winbet - победата е емоция! (18+)

Феновете на Борусия (Дортмунд) протестираха по същия повод, но при гостуването на тима си на Нюрнберг (0:0) в мач от 22 кръг на Бундеслигата. Те хвърляха по терена боядисани в черно топки за тенис.

„Този въпрос за пореден път предизвиква недоволството на запалянковците. Във въпросния случай провеждането на мач в понеделник беше в наша полза, тъй като играчите получиха два допълнителни дни след срещата с Тотнъм за Шампионската лига“, коментира спортният директор на „жълто-черните“ Михаел Цорк.

Трябва да се отбележи, че феновете в Германия записаха успех в борбата си срещу мачовете в понеделник, тъй като от следващия сезон срещи от първенството няма да се играят в първия ден от седмицата. Ще има изключения само за извънредни случаи.