Нещо невиждано и нечувано се случи в Англия на ключов мач от 45-ия кръг на Чемпиъншип. Лийдс се нуждаеше от победа срещу Астън Вила, за да съкрати разликата с втория, но допусна съперникът да отбележи безпрецедентен гол и мачът завърши 1:1. Така Лийдс остана трети на 5 точки зад Шефилд Юнайтед, който спечели директна промоция за Висшата лига и последва Норич кръг преди края на редовния сезон.

В 73-ата минута Лийдс поведе с гол на Матеуш Клих, след който се стигна до сблъсъци и разправии на терена и Анвар Ел-Гази от гостите бе изгонен с директен червен картон. Преди гола футболист на Вила падна контузен на терена, а някои от съотборниците му спряха да играят, очаквайки тези на Лийдс да изкарат топката извън терена, за да бъде оказана помощ на пострадалия. Това обаче не се случи и Клих реализира за 1:0. Това доведе до гневна реакция от страна на отбора от Бирмингам и на терена настанаха сериозни сблъсъци, продължили няколко минути.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Веднага след гола мениджърът на домакините Марсело Биелса нареди на своите играчи да допуснат съперника да изравни след изпълнението на центъра. И точно така се случи. Играчите на Лийдс не помръднаха и оставиха тези на Астън Вила да изравнят резултата чрез Алберт Адома. Само един от играчите на домакините Понтус Янсон явно не бе разбрал нареждането и се опита да спре атаката на Астън Вила, но без успех.

В крайна сметка Лийд не успя да стигне до победата и остава трети с 83 точки кръг преди края на редовния сезон. Така играчите на Марсело Биелса ще играят плейофи за промоция, след като изостанаха на 5 точки от втория Шефилд Юнайтед, който печели директна промоция за Висшата лига.