Сон Хьон Мин вкара два гола за Тотнъм при загубата с 3:4 от Манчестър Сити в четвъртфинален реванш от Шампионската лига, но това позволи на „шпорите“ да се класират за полуфиналите. 26-годишният кореец се превърна в герой за лондончани, след като преди седмица вкара и единствения гол за успеха с 1:0 в първия мач.

След реванша на „Етихад“ Сон Хьон Мин даде интервю за германска телевизия, където му поднесоха неприятната новина, че ще пропусне първия полуфинал срещу Аякс. Срещата трябва да се играе на 30 април на чисто новия „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“.

„Не знаех за това“, призна изненаданият нападател на лондончани.

Причината се дължи на жълтия картон, който Сон Хьон Мин получи в началото на второто полувреме. Така той събра общо три такива предупреждения и ще трябва да изтърпи иден мач наказание.

Жълтите картони се изчистват след четвъртфиналите, но това не се отнася за играчите, които имаха по две предупреждения преди началото на тази фаза на Шампионската лига.

Отсъствието на корееца е сериозен проблем за Тотнъм в предни позиции, тъй като и капитанът Хари Кейн е контузен и няма да играе до края на сезона.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ