Словашкият национал Борис Секулич, който беше освободен от ЦСКА след пристигането на Любо Пенев, си намери отбор. 27-годишният защитник подписа с полския Гурник (Забже) до края на шампионата с опция за удължаване.

Секулич започна сезона като основен футболист в състава на Нестор ел Маестро, но след това изпадна от сметките на треньора. Той не попадна и в плановете на Пенев и преди няколко дни бранителят разтрогна договора си по взаимно съгласие.

Така Борис Секулич смени битката за титлата в България с борбата за оцеляване в Полша. Гурник (Забже) е на 14-о място в Екстракласата с 20 точки, колкото има и предпоследният Висла (Плоцк). Последен е Заглембе (Сосновиец) с 15 пункта. 

Иначе Гурник (Забже) е сред грандовете в полския футбол. Клубът има 14 титли на страната и дели първото място по спечелени първи места в шампионата с Рух (Хожув). За последно Гурник става шампион през 1988 г. Във витрината на клуба са също 6 купи на страната (последната от 1972 г.) и една суперкупа (1988). "Миньорите" имат полуфинал за КНК (1970) и четвъртфинал за КЕШ (1968).