Спечелилият приза на ФИФА The Best и „Златната топка“ на „Франс футбол“ за най-добър футболист в света Лука Модрич направи сериозно признание след изключително емоционалната за него 2018 година. В нея той спечели Шампионската лига с Реал (Мадрид) и достигна с Хърватия до финала на световното първенство в Русия. 33-годишният халф обаче няма да се отдаде скоро на почивка, обявявайки следващата си голяма цел до края на година.

"Беше наистина страхотна година, която се надявам да приключим по подобаващ начин, печелейки и световното клубно първенство. Да си призная, тази година изживях огромно физически и ментално изтощение, трябваше ми доста време да се възстановя от натовареното с емоции световно първенство“, призна Лука Модрич в интервю за ФИФА.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Едва в последните няколко мача започвам да се чувствам по-добре физически и се надявам да го покажа в Дубай. Но най-важното е отборът да играе добре, аз само се стремя да помагам по всякакъв начин, по който умея. Целта ми е да спечеля и този трофей, защото той е много важен за нас като клуб", добави хърватският национал.

"Моите цели са, че искам да спечеля възможно най-много трофеи. Искам Шампионската лига, искам Купата на Краля... Купата на Краля не съм я печелил от 2014 г. и определено искам пак да изпитам това чувство. Искам да спечеля всеки турнир, в който участвам. Имам още много за печелене и ще работя много, за да го постигна", завърши Модрич.