Френският шампион ПСЖ обяви привличането на халфа Андер Ерера. Испанецът подписа договор за пет години, пристигайки като свободен агент, след като за последно игра в Манчестър Юнайтед и не продължи изтеклия му в края на юни договор с „червените дяволи“.

29-годишният халф изигра 189 мача, вкара 20 гола и подаде за още 27 попадения на английския гранд след траснфера си през 2014 година от Атлетик (Билбао). Това е втори входящ трансфер за парижани след Пабло Сарабия от Севиля.

„ПСЖ е най-големият футболен клуб във Франция и продължава да прогресира. Това клуб, който играе за спечелването на всички купи”, бяха първите думи на Ерера за новия му тим, в който той ще играе с №21.

„Наистина исках да дойда в Париж и да нося този екип. Клубът има красива история и съм готов да напиша нови страници в нея. Харесвам много града, който е най-красивият в света. Обещавам ви три неща – да работя, професионализъм и да покажа страст в играта. Обещавам също така да покача нивото си на френския език, тъй като езикът е много важно за комуникацията с отбора”, добави испанецът.