Христо Стоичков добави копие на Световната купа в своята пребогата колекция от отличия. Българската футболна легенда получи награда за особени заслуги към световния футбол на стилна церемония в хотел „Хилтън” в Истанбул, където за 16-и път бяха раздадени най-големите призове в турския спорт.

Стоичков получи купа, която прилича на тази, която се връчва на световния шампион по футбол, съобщава „Труд”. Организаторите в Турция се обясняват вече две години във ФИФА, че наградата е различна.

„Ще получи важно място в колекцията ми. Преди 24 години бяхме толкова близо до истинската купа на световния шампион. Но… ни спряха. Да не се връщам назад. Много съм горд от уважението, което показаха турците към мен. Футболът в страната се развива с изключителна скорост и тепърва успехите ще идват”, заяви Камаата, на който от испански превеждаше бившият турски национал Нихар, играл за Реал Сосиедад.

„Отдавна не е идвала звезда, която да е толкова приятелски настроена към нас”, признаха организаторите за Стоичков.

Босовете на галата получиха албума „Стоичков – това съм аз” и „88 съвета за успех на №8”. През цялото време за организацията около Стоичков се грижеше мениджърът Николай Жейнов.