Треньорът на Астана Станимир Стоилов заяви, че класата на Селтик е причина за тежката загуба с 0:5 от шотландците в първи мач от плейофния кръг в Шампионска лига.

"Допуснахме твърде много индивидуални грешки. Футболистите на Селтик са класа и това изигра решаваща роля. Практически всеки удар в очертанията на нашата врата се превърна в гол. Играхме добре през първото полувреме и имахме положения за гол. През второто полувреме се открихме и за нашата защита стана трудно да удържа съперника", коментира Стоилов.

"Много пъти към казвал, че има голяма разлика между първенството на Казахстан и евротурнирите. За да играем постоянно на ниво в Европа, е нужно да се повиши качеството на вътрешното първенство, да се инвестират средства и да се правят сериозни трансфери. Както знаете, наложена ни е финансова санкция, която ще продължи още шест месеца и ние може да привличаме само свободни агенти. Мисля, че ако попаднем в групите на Лига Европа, ще бъде едно отлично постижение", каза още българският специалист.

"Ще се постараем да не загубим на реванша. У дома играем много по-силно. Имаме отлична подкрепа от привържениците. Мисля, че ще вземем добър резултат пред нашите фенове", завърши Станимир Стоилов.