Петкратните носители на „Златната топка“ Кристиано Роналдо и Лионел Меси, както и Неймар са считани за най-ценните футболисти на нашето време. Едно от най-популярните имена в треньорската професия Жозе Моуриньо обаче сензационно обяви, че има по-достоен от тримата за това определение и това е съотборникът на Неймар в ПСЖ и световен шампион с Франция от миналото лято в Русия Килиан Мбапе.

„Когато говорим за бъдещето, няма нужда да казваме какво ще стане с Килиан Мбапе в следващите 5 или 10 години. Трябва просто да се гледат нещата днес и да се каже категорично, че той е невероятен. От икономическа гледна точка, където роля играе и възрастта, съм на мнение, че Мбапе е най-ценният играч в света. Ако е възможен трансфер, то неговият ще бъде най-скъп от всички“, коментира Специалния пред beIN Sport в новата си роля на експерт, след като през декември бе уволнен от Манчестър Юнайтед.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Килиан Мбапе премина официално миналото лято от Монако във френския шампион ПСЖ за 180 милиона евро – втората най-висока трансферна сума в историята след тази на Неймар, за когото парижани платиха 222 милиона евро на Барселона.

"Според мен те са както късметлии, така и не чак толкова. Причината за това е, че са в едно поколение. Щастливци са, че могат да се съревновават един с друг. Те гледат един на друг по позитивния начин и това ги мотивира още повече. Ако бяха в различни поколения, те щяха да имат поне по 10 награди „Златна топка“. Те поставиха летвата изключително високо", сподели 56-годишният португалски специалист в същото време за Роналдо и Меси.