Ливърпул победи с 2:1 Хофенхайм като гост в първи мач от плейофите на Шампионската лига и е на една крачка от груповата фаза. Срещата в Германия обаче се запомни най-вече с представянето на едно младо момче, което днес е в устата на всички - Трент Александър-Арнолд.

18-годишният десен бек грабна напълно шанса си, който се отдаде след контузията на Натаниъл Клайн, и показа, че го чака бляскаво бъдеще.

Александър-Арнолд вкара брилянтен гол от фаул, а и като цяло бе най-добрият играч на мърсисайдци на терена в Хофенхайм. С едно изключение - при гола на немците Трент вдигна ръката си, чакайки засада, и спря да играе. От това се възползваха домакините, които намалиха резултата.

„Трябва да имаш топки, за да изпълниш по този начин пряк свободен удар“, отсече след мача мениджърът Югрен Клоп. „Този гол е много по-стойностен и важен от малките грешки, които Трент допуска. Все пак той е на 18 и е нормално да греши“, допълни германецът.

„Трент тренира последните две седмици изпълнения на свободни удари и се справяше отлично. Затова решихме той да изпълни и вярвахме, че ще успее. А той не ни подведе“, допълни капитанът Хендерсън.

Александър-Арнолд е бъдещето на Ливърпул. Футболист, който е в клуба от дете и мечтае да бъде следващия Стивън Джерард за „червените“. Идолът му Джерард казва за него в биографичната си книга: „Трент Арнолд има страхотен шанс да се превърне в един от топ играчите в света. Притежава всички качества, от които се нуждае един футболист“.

Всички виждат таланта му още от малък. С упоритост, работа и добри изяви постепенно изкачва стълбицата в младежките гарнитури, носи капитанските ленти, а освен това има мачове за националните отбори на Англия от 16 до 19 години. Прави своя дебют за първия тим на Ливърпул срещу Тотнъм в края на 2016 година и се представя на добро ниво.

Днес е много популярна една снимка на младока от 2009 година, когато той излиза като талисман на клуба, хванал за ръката Джейми Карагър.  8 години по-късно бившият капитан на Ливърпул публикува снимката: „Гордея се с теб, момче“.
БЛИЦ СПОРТ