Лионел Меси подарил на Пауло Дибала червен конец и това му помогнало да се разпише за Аржентина срещу Чили снощи. „Гаучосите” спечелиха с 2:1 мача за третото място на Копа Америка.

„Меси ми даде червен конец преди мача, за да ми донесе късмет и в крайна сметка вкарах първия си гол за Аржентина, така че това успя”, призна Дибала.

Преди време се появи слух, че Меси и Пауло не са в добри отношения и поради тази причина звездата на Ювентус рядко играе за двукратните световни шампиони.

Ето че с жеста си Меси доказа, че това са неверни информации.

Всички специалисти твърдят, че двамата с Дибала заформят добър тандем на терена. За всеобщо учудване обаче Пауло често оставаше на пейката – не само на Копа Америка, като изключение прави снощния мач, но и на Мондиала  в Русия миналото лято.

Това не е първият случай, в който Лионел Меси подава ръка на свой съотборник. Подобна червена лентичка той даде и на клубния си съотборник Филипе Коутиньо.

В мача срещу Чили късметът обаче не проработи за самия капитан на „гаучосите”, който получи червен картон след спречкване с Гари Медел. След това звездата на световния футбол заговори за корупция по време на Копа Америка.