След загубения финал на Мондиал 2014 в Бразилия срещу Германия (0:1 след продължения) Лионел Меси ще направи нов опит да спечели световната титла с Аржентина. Преди мачовете от Мондиал 2018 в Русия голямата звезда на „гаучосите“ даде интервю за каталунския вестник Mundo Deportivo, в което говори за конкуренцията, изненадващото оттегляне на Зинедин Зидан от треньорския пост в Реал (Мадрид), възможен трансфер на Кристиано Роналдо и за вероятно завръщане на бразилеца Неймар в Барселона.

Аржентина е в група “D” с отборите на Исландия (16 юни), Хърватия (21 юни) и Нигерия (26 юни). „Трябва да сме реалисти. Преминахме през сложен процес, смяна на треньор, рокади във федерацията, имахме доста проблеми... Много трудно се класирахме за финалите, страдахме до последния мач. Затова трябва да подходим спокойно, без напрежение и да мислим мач за мач“, споделя Меси, след като очакванията към Аржентина не са чак толкова големи след унизителната загуба с 1:6 от Испания в края на март.

„Ако се погледне отбор по отбор, във всеки тим има много добри играчи. Бразилия има Неймар и Филипе Коутиньо, Испания разполага с Иниеста и Давид Силва. Германия няма голяма звезда, но като тимът е много силен. Белгия има Еден Азар и Кевин де Бройне, Франция е с Гризман и Мбапе. Мисля, че има достатъчно великолепни футболисти“, допълва аржентинецът за конкуренцията.

Меси се изказа и за желанието на Кристиано Роналдо да напусне Реал (Мадрид), за което се говори след думите на португалеца след финала на Шампионската лига срещу Ливърпул, спечелен от „кралския“ клуб с 3:1. Тогава нападателят каза, че е било хубаво да бъде в Реал.

„Не знам какво му е преминало през глава тогава и какви причини е имал да каже това. Той със сигурност има такива. Става въпрос със сигурност за лични неща, за които не знам. Затова и не мога да кажа много за това“.

Португалският вестник „Рекорд“ излезе днес със заглавие, че Роналдо със сигурност ще напусне Реал (Мадрид), както го направи вече и Зинедин Зидан. Френският треньор се оттегли от поста си пет дни след спечелването на Шампионската лига.

„Това много ме изненада. Никой не го очакваше. Но и той си има своите причини. Истината е, че той го направи по много добър начин, след като спечели всичко. Никой не може да го упрекне за нищо“, казва Меси за Зидан.

Освен това Меси говори и за възможното или не чак толкова вероятно завръщане на Неймар в Барселона. „На мен лично ще ми хареса много. Той е страхотен играч. Ние много ще се радваме, ако той се върне. Но аз не вярвам, че това ще се случи. Гледам много скептично на това. Ще бъде обаче фантастично да е отново при нас“, коментира аржентинецът, а за евентуален трансфер на бразилеца в Реал допълва: „Истината е, че това въобще няма да ми хареса“.