Голмайсторът на Барселона Лионел Меси направил всичко възможно и се опитвал до последно да разубеди Неймар от решението му да напусне „Камп Ноу” и да премине в ПСЖ за рекордните в историята на футбола 222 милиона евро, съобщава sport.es.

Аржентинецът обещал на бразилеца да направи всичко, което зависи от него на терена, за да му осигури “Златната топка”. Това обаче не успяло да накара Неймар да се откаже от катарските милиони на парижани.

Меси и Луис Суарес се срещнали с Неймар в хотел „Шератон” в Ню Джърси точно преди контролата срещу Ювентус от лятната подготовка на двата тима в САЩ. Нито един от двамата обаче не успял да разубеди бразилеца, който вкара и двата гола за успеха срещу „бианконерите” с 2:1. Меси се опитал да обясни на Неймар, че за него индивидуалните трофеи не са от значение, а само колективните титли със съотборниците му. Аржентинецът е петкратен носител на „Златната топка”, към която без съмнение се стреми и Неймар.

„Какво искаш ти? Да спечелиш „Златната топка”. Ще те направя носител на „Златната топка””, казал аржентинецът на Неймар, но и това обещание не помогнало бразилецът да остане в Барселона.

Сега Меси и Неймар ще си оспорват „Златната топка” като конкуренти на зеления терен.