Голмайсторът и капитан на Барселона Лионел Меси за пореден път доказа колко е велик на зеления терен, след като помогна за шампионската титла на каталунците с 36 гола този сезон в Примера дивисион и изравни върхово постижение. За шести път в кариерата си аржентинецът стана най-добър реализатор в испанския елит и изравни рекорда на легендата Телмо Сара, който като играч на Атлетик (Билбао) също има шест приза “Пичичи”, но от средата на миналия век.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

И през настоящия сезон Меси остави конкурентите далеч зад себе си, като с по 21 попадения след него са Карим Бензема от Реал (Мадрид) и съотборникът му в Барса Луис Суарес. Това е рекорд и по най-голяма разлика от преследвача си. До този момент рекордът се държеше от Уго Санчес, който през сезон 1986/87 завършва с 14 отбелязани гола повече от преследвача си.

Със своите 36 гола отбелязани гола през сезона Лионел Меси води и в битката за „Златната обувка“, като има четири попадения повече от нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе, които има още един мач с парижани до края на сезона.

Преди това аржентинецът спечели приза "Пичичи" през 2010, 2012, 2013, 2017 и 2018 година.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19