Лионел Меси е един от най-добрите футболисти в историята. Въпреки това петкратният носител на „Златната топка“ има още къде да подобрява представянето си. 31-годишният аржентинецът е вкарал повече голове от пряк свободен удар от всеки друг играч в най-силните първенства Европа за последните 3,5 години. От август 2015 година насам Меси има 13 попадения от фаул.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Звездата на Барса обаче има изключително ниска успеваемост и дори не може да попадне в Топ 10 на майсторите на статични положения. Поне това сочи статистиката на авторите на поне пет гола от пряк свободен удар за последните 3,5 години. За този период Меси е изпълнил 134 фаула и има успеваемост от едва 9,7%.

Другата голяма звезда на световния футбол Кристиано Роналдо също е извън Топ 10. Португалецът е вкарал от фаул само два пъти за последните три години.

Изключителната изненада на върха на класацията е македонският национал Енис Бардхи, който има шест попадения от пряк свободен удар от 25 опита, което му дава 24% успеваемост. Всъщност само Меси има повече голове от статични положения за сезон 2017/18 от играча на Леванте.

Второ място заема Антоан Гризман от Атлетико (Мадрид), който е вкарал пет пъти от 23 опита. Топ 3 се допълва от аржентинския сънародник на Лео Меси – Паоло Дибала от Ювентус. Филипе Каутиньо, който в момента е част от Барселона, вкара пет пъти от фаул за Ливърпул във Висшата лига.

Друг играч на Ювентус също се представя силно при изпълнение на пряк свободен удар. Босненският национал Миралем Пяник има осем такива попадения за последните 42 месеца. Федерико Вивиани от италианския СПАЛ е по-добър от най-скъпия футболист в света Неймар. Бразилецът се е разписвал пет пъти от 44 опита.

ТОП 10 НА МАЙСТОРИТЕ НА ФАУЛ ОТ АВГУСТ 2015 ГОДИНА НАСАМ
1.Енис БАРДХИ (Леванте) – 24% успеваемост
2. Антоан ГРИЗМАН (Атлетико Мадрид) – 22%
3.Пауло ДИБАЛА (Ювентус) – 20%
4.Филипе КОУТИНЬО (Барселона) – 19%
5.Марвин ПЛАТЕНХАРД (Херта) – 14%
6.Набил ФЕКИР (Лион) – 14%
7.Миралем ПЯНИЧ (Ювентус) – 14%
8.Федерико ВИВИАНИ (СПАЛ) – 13%
9.НЕЙМАР (ПСЖ) – 11%
10.Симоне ВЕРДИ (Наполи) – 11%