Националният тим на Аржентина е изправен до стената преди последната битка от световните квалификации в зона Южна Америка. Тази вечер, след полунощ в 2.30 часа наше време, Меси и компания гостуват на Еквадор. Двукратните шампиони на света са пред прага на голям резил - за първи път от далечната 1970 година да пропуснат участие на Мондиал.

„Гаучосите” заемат шестата позиция в класирането преди последния кръг с актив от 25 точки и голова разлика 16:15. Припомняме, че първите четири отбора се класират директно за световното първенство в Русия догодина, а петият ще играе бараж срещу Нова Зеландия.

Аржентина стигна до срама да трепери докрай, след като записа три поредни равенства – 0:0 с Уругвай като гост и 1:1 с Венецуела (у дома) и 0:0 с Перу (пак у дома). 

Освен това нападението е повече от трагично. В последните си четири срещи „гаучосите” нямат отбелязан гол от игра! При успеха с 1:0 над Чили победата дойде след дузпа, изпълнена от Меси. След това пък с Венецуела гостите си отбелязаха автогол.  

Преди последните мачове атаката на Аржентина е най-слаба в групата и е пред само тази на Боливия. Аржентинците са вкарали едва 16 попадения, а боливийците – 14.

Предлагаме ви част от вариантите пред Аржентина преди двубоя тази нощ, който е без никакво значение за домакина Еквадор.

ПРИ ПОБЕДА
1.Аржентина отива на бараж (т.е. – завършва на пета позиция), ако по същото време Перу победи Колумбия с по-голяма разлика от „гаучосите” или колумбийците спечелят, а същевременно Чили спечели при гостуването си на Бразилия, която вече си е осигурила визи за Русия.
2. Аржентина се класира директно, ако Перу и Колумбия завършат наравно. Тогава „гаучосите” ще изпреварят и двата отбора и мачът Бразилия – Чили ще е без значение за тях. Ако Перу победи Колумбия с по-малка разлика или падне, а същевременно Чили загуби или завърши наравно в Бразилия, Аржентина също се класира директно.
3. Няма вариант, ако Аржентина спечели, да не отиде минимум на бараж.

ПРИ РАВЕНСТВО
1. Аржентина отива на бараж, ако Парагвай не победи Венецуела, Колумбия победи Перу като гост, а Чили бие, завърши наравно или падне с един гол разлика от Бразилия. При равенство между Перу и Колумбия и  загуба на Чили с два и повече гола разлика.  При победа на Перу с два гола разлика – тогава двубоят Бразилия – Чили ще е без значение.
2.Аржентина се класира директно, ако Парагвай не победи Венецуела, Колумбия победи Перу като гост, а Чили падне минимум с два гола разлика от Бразилия. При победа на Перу с два и повече гола разлика и същевременно загуба на Чили с два и повече гола разлика.

ПРИ ЗАГУБА
1. Аржентина може да отиде в най-добрия случай само на бараж при загуба (но минимална - примерно 0:1), а същевременно Перу да падне с по-голяма разлика от Колумбия вкъщи (минимум с два гола), а Парагвай да не победи у дома аутсайдера Венецуела.

Последните мачове тази нощ. Всички са с начален час 2.30 наше време.
Бразилия – Чили
Еквадор – Аржентина
Парагвай – Венецуела
Перу – Колумбия
Уругвай – Боливия

КЛАСИРАНЕ
1. БРАЗИЛИЯ 38 (38:11)
2.Уругвай 28 (28:18)
3.Чили      26 (26:24)
4. Колумбия 26 (20:18)
-------------------------

5.Перу       25 (26:25)
-------------------------
6.Аржентина 25 (16:15)
7.Парагвай         24 (19:24)
8.Еквадор  20 (25:26)
9.Боливия  14 (14:34)
10.Венецуела 9 (18:35)
Заб. Първите четири отбора се класират директно, а петият играе бараж с Нова Зеландия.