Мексико победи Нова Зеландия с 2:1 в двубой от втори кръг на груповата фаза на Купата на конфедерациите. Така „ацетеките“ излязоха начело в група „А“ с 4 точки, колкото има и Португалия. Русия е с 3, а Нова Зеландия са без точка. В последният кръг Мексико среща домакина, а Роналдо и компания се изправят срещу аутсайдера в групата, който няма шанс за класиране напред.

Изненадващо Нова Зеландия излезе напред в резултата в 42-ата минута, когато Клейтън Люис намери Крис Уудс, който вкара за 1:0.

В началото на втората част Раул Хименес изравни за Мексико с мнгоо хубав удар, а обратът стана факт в 73-ата минута, когато Пералта получи топката в наказателното поле и веднага я прати в мрежата.

В даденото от рефера продължение Боксал влезе остро в краката на мексикански футболист, който не му остана длъжен. Започна масово меле, в което се включиха почти всички футболисти. След като страстите се успокоиха се наложи видеоарбитрите отново да влизат в действие, за да може главния рефер да прецени кого да санкционира след боя. Инцидентът обаче се размина само с един жълт картон.

Заради грозните сцени съдията Гасама продължи срещата с цели 8 минути.

КУПАТА НА КОНФЕДЕРАЦИИТЕ ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ - ТУК!!!




Mexico 2-1 New Zealand | All Goals and Full... by footballvideostv1