Мексико и Португалия се класираха за полуфиналите на Купата на конфедерациите. "Ацтеките" се наложиха с 2:1 над домакина Русия и така изхвърлиха Сборная от надпреварата. Северноамериканците завършиха на второ място в групата със 7 точки. Първи, също със 7 точки, но по-добра голова разлика, са Кристиано Роналдо и компания, които разбиха с 4:0 Нова Зеландия.

В дербито на днешния ден Русия излезе напред в резултата в 255-ата минута, когато точен бе Семедов. Той се възползва по най-добрия начин от разбъркване в наказателното поле на Мексико и с техничен удар откри резултата. Само 5 минути по-късно северноамериканците изравниха чрез Нестор Араухо, който засече с глава центриране и преодоля Игор Акинфеев.

Домакините започнаха по-силно второто полувреме и дори реализираха гол, който обаче бе отменен заради засада. В 52-ата минута Лозано се възползва от грешка на вратаря на Русия и покачи на 2:1.

След час игра мексиканците отново се радваха, след като Морено прати топката в мрежата, но съдията след проверка с видеоповторение отмени попадението поради засада. В 68-ата минута домакините на турнира останаха с човек по-малко, след като Юри Жирков получи втори жълт картон. Руснаците опитаха да върнат по някакъв начин интригата, но нямаха сили за нещо повече.

В друг мач от групата Португалия не показа никаква милост срещу Нова Зеландия и спечели с 4:0. Кристиано Роналдо и компания имаха пълно превъзходство над "кивитата", а звездата на Реал Мадрид даде тон за успеха с гол от дузпа в 33-та минута. 5 по-късно новото попълнение на Манчестър Сити Бернардо Силва покачи на 2:0. В 80-ата минута Андре Силва вкара трети гол, а в добавеното време на срещата резервата Нани оформи крайния резултат.

КУПАТА НА КОНФЕДЕРАЦИИТЕ ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ - ТУК!!!