Голмайсторът на ПСЖ за изминалия сезон Килиан Мбапе разкри какво иска да спечели повече от най-ценната индивидуална награда – „Златната топка“. Световният шампион с Франция от миналото лято в Русия има огромно желание да триумфира в Шампионската лига, което досега не му се удава с парижани. Името на нападателя се спряга за Реал (Мадрид), но най-вероятно той ще остане при френския първенец поне още един сезон.

"Най-важното нещо е да спечелиш Шампионската лига. Възможно е да спечелиш „Златната топка“ и пак да не останеш в историята. Все пак играеш с още 10 футболисти, не го правиш сам на терена. Ако бях тенисист, щях да избера „Златната топка“, защото там играеш сам. Във футбола имаш съотборници, имаш отбор. Пътят към Златната топка минава през триумф в Шампионската лига", сподели голмайсторът на парижани пред ESPN.

"Не можеш да спечелиш Златната топка без Шампионската лига. Турнирът е толкова важен в наши дни. Искам първо Ушатата. Ще е хубаво, ако спечеля преди това и „Златната топка“, но моят приоритет си остава Шампионската лига", добави Килиан Мбапе.