Опашкарят Верона записа едва третата си победа за сезона, след като в мач от 17 кръг на Серия „А“ записа класически успех с 3:0 над Милан. Съперникът на Лудогорец за 1/16-финалите на Лига Европа имаше предимство в мача като притежание на топката, удари към вратата (точни и неточни), но въпреки това загуби мача.

Антонио Карачоло откри резултата в 24-ата минута, когато с глава засече центриране на Ромуло от корнер. През първото полувреме „мастифите“ направиха две принудителни смени. Матия Валоти и Алесио Черчи получиха контузии, а на тяхно място се появиха Даниел Беса и Моазе Кен.

Двамата създадоха втория гол за Верона. Кен в наказателното поле засече подаване по земя на Беса, който проби по лявото крило. В 77-ата минута Беса реализира третия гол за домакините след нова асистенция на Ромуло.

Милан завърши мача с човек по-малко, след като Сусо получи червен картон за нарушение. Той беше отстранен след преглеждането на ситуацията с помощта на видео запис.

Поражението позволи на Верона да напусне зоната на изпадащите и с 13 точки вече заема 17-о място в класирането. Милан е на седма позиция с 25 точки, като това беше първата загуба на „росонерите“ под ръководството на Дженаро Гатузо.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"