Тотнъм разпиля Ливърпул с 4:1 в мач, който се игра на „Уембли“. Срещата се превърна в историческа, тъй като бе най-посетена от създаването на Висшата лига - 80 827 зрители. Пред погледа на легендата Диего Марадона, който бе заел място в ложата, „шпорите“ на Маурисио Почетино стигнаха до успеха с два гола на Хари Кейн и по едни на Сон Хюн-Мин и Деле Али. За тима на Юрген Клоп точен бе Мхамед Салах.

С този успех Тотнъм се изравни по точки с Манчестър Юнайтед и зае третото място. Ливърпул пък е на едва девета позиция с 13 точки.

Отново над всички бе Хари Кейн, който освен с двата гола, се отчете и с асистенция. Английският национал откир резултата още в 4-ата минута, когато бе изведе отлично от Трипиър. Кейн излъга вратаря на гостите и мушна топката межу двама защитници във вратата.

Ливърпул нямаше време да се отърси от шока и получи втори гол след 8 минути. Кейн намери отлично Сон в наказателното поле, а кореецът отблизо направи 2:0.
Ливърпул успя да се върне в мача в 24-ата минута. Тогава Кейн изгуби топката в центъра, а Хендерсън да изведе много добре Салах. Египтянинът стреля в далечния ъгъл, топката чукна гредата и влезе във вратата на Лорис.

В добавеното време на първата част Тотнъм си върна преднината от два гола. Ериксен изпълни фаул, топката бе насочена към Кейн, Матип успя да пресече с глава, но кълбото стигна до Деле Али, който стреля от движение - 3:1.

Второто полувреме започна с натиск на Ливърпул, но до гол стигна отново Тотнъм. Трипиър центрира от фаул, Миньоле боксира топката на крака на Вертонген, чиито удар бе избит от голлинията от Фирмино. Кейн обаче направи добавката за крайното 4:1.




РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА