Ромелу Лукаку започна по мечтан начин сезона в Англия за новия си отбор – Манчестър Юнайтед. Белгийският нападател вкара двата гола във вратата на Уест Хям за успеха с 4:0 на „Олд Трафорд“ в мач от първия кръг на висшата лига. Другите попадения бяха дело на Антони Марсиал и Пол Погба

Новото попълнение в тима на Жозе Моуриньо спази своята традиция да наказва “чуковете“. Той има вече девет попадения във вратата на лондончани в 11 двубоя от Висшата лига. Освен това Лукаку се превърна в четвъртия играч, който вкарва два гола при дебюта си за Манчестър Юнайтед във Висшата лига. Преди него това сториха Рууд ван Нистелрой, Маркъс Рашфорд и Джеймс Уилсън.

В 33-ата минута белгийският национал получи пас в наказателното поле на Уест Хям от Рашфорд и мигновенно стреля. Топката се удари в страничната греда и влезе в мрежата за 1:0.

Отново Лукаку бе в прегръдките на съотборниците си в 53-ата минута, когато Мхитарян изпълни свободен удар, а таранът на Юнайтед се извиси и с глава заби топката във вратата на Джо Харт.

Уест Хям отвърна с удар на новото попълнение Арнаутович, но топката срещна гредата.

 Антони Марсиал в 88-ата минута получи отличен пас от Мхитарян и преодоля вратаря на "чуковете" за 3:0. Това обаче не бе краят. В заключителните секунди се разписа и Пол Погба. Френският национал получи топката от Марсиал и с мощен удар оформи крайното 4:0.
 

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ТРАНСФЕРИТЕ В АНГЛИЯ -ТУК!

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!